Mag ik dan bij jou?

Het nummer “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij spreekt enorm veel mensen aan. Het is een nummer dat zowel bij droevige als bij blije gebeurtenissen emoties oproept. Het raakt de essentie van muziek: “ontroering en vervoering”. Als je dit lied op je koorrepertoire hebt, kun je dat bij heel verschillende gelegenheden benutten en ten gehore brengen.

Mag ik dan bij jou4

In de oorspronkelijke uitvoering wordt het lied heel “klein” gebracht. In een uitvoering door een koor van tientallen mensen is dat altijd wat problematisch als je dicht bij het oorspronkelijke karakter wilt blijven. Een lied dat je intiem bedoelt, wordt immers al gauw pompeus en massaal. Het is dan ook een uitdaging om dit arrangement te maken en zo uit te voeren dat het beide elementen in zich draagt, zowel het intieme als het grootse. In dit prevoices-arrangement zijn die beide aanwezig. In de volledige orkesttrack wordt het aan het eind overweldigend en massaal, uitnodigend om mee te zingen. Maar met alleen pianobegeleiding (wordt ook meegeleverd) kan het nummer – met dezelfde stempartijen – een heel ander karakter krijgen. Een uitdaging om dat uit te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Uitgelichte koorarrangementen