Spelregels

Voor het omgaan met de koorarrangementen gelden een paar logische spelregels. De arrangementen zijn immers gevoelig voor ongewilde uitwisseling met andere koren/dirigenten/zangers.

– Totaalmixen zijn voorbeeld- en promotiemateriaal. Ze geven een indruk hoe het nummer kan klinken. Deze totaalmixen – die trouwens ook via de Prevoices-site, Youtube en Soundcloud te beluisteren zijn – kunnen vrijelijk worden verspreid onder koorleden en niet-leden of op je site gezet worden. (Denk dan wel even aan de auteursrechten!) Behalve dat het een aanbeveling is voor onze producten, geeft het een indruk van wat jullie zingen en het is een uitdaging voor de zangers om het nog veel beter te laten klinken.

– Stempartijmixen op MP3 en zangoefen-CDs zijn enigszins gevoelig voor ongewilde verspreiding. Wanneer die aan de koorleden uitgereikt worden, dan graag met de vermelding dat ze niet verder (internet) verspreid mogen worden, zeker niet als set van 5 stempartijen.

– De repetitiemix en de orkestmix moeten niet ongewild een eigen leven gaan leiden. Deze is alleen bedoeld voor de dirigent of de geluidstechnicus, om af te spelen tijdens repetities en optredens. Elke orkest- en repetitiemix wordt afzonderlijk voorzien van een kleine, voor elk koor unieke geluidscode. Die is onhoorbaar op een aantal plaatsen door de muziek gemixt. Ook als daar doorheen gezongen wordt (bijvoorbeeld een video-opname van een optreden) is die code zichtbaar te maken en is te zien om wiens exemplaar het gaat. Ga daar dus terughoudend mee om en verspreid ze niet.

Deze spelregels klinken misschien niet zo sympathiek, maar het motief zal wel duidelijk zijn. Als de bestanden publiekelijk verspreid worden derft Prevoices.nl alle omzet en inkomsten, ook in de verre toekomst.

Reageren is niet mogelijk

  • Uitgelichte koorarrangementen