Black Coffee

Prevoices heeft voor de afwisseling eens een koorarrangement gemaakt van een jazznummer. Het nummer Black Coffee is in een slowbluesy close-harmony uitvoering neergezet. Het is beschikbaar in zowel een koorversie als een koor+solistversie. Beide met dezelfde muziekbegeleiding.

I’m feeling mighty lonesome
Haven’t slept a wink
I walk the floor and watch the door
And in between I drink
Black coffee

Het nummer dateert uit 1948 en werd als eerste opgenomen en gezongen in jazz-bigbandstijl door Sarah Vaughan. De tekst beschrijft in de ik-vorm een verlaten vrouw die zwarte koffie drinkt en sigaretten rookt omdat haar kerel weer de hort op is. De bekendste uitvoering is waarschijnlijk die van Ella Fitzgerald die het begin jaren ’60 coverde en er een eigen draai aan gaf.

Het zingen van jazz en jazzblues is voor de meeste koren een behoorlijke opgave.  De Prevoicesversie bevat – natuurlijk – de wat lastiger te zingen jazz-harmonieën in optima forma. Maar door de logische melodielijnen is het voor elk van de vijf stempartijen toch heel goed te doen. Een nummer om lekker bij weg te zwijmelen. Een sfeer moest vanwege het onderwerp natuurlijk een beetje melancholisch en ironisch zijn. Feel the blues, althans doe alsof!). Daar kun je als koor heerlijk in opgaan. Hieronder de koor+solistuitvoering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Uitgelichte koorarrangementen