Negro-Trilogie, echt een oefennummer

We hebben een (voor ons) heel oud arrangement uit de kast getrokken, echt een oefennummer. Een eigen medley uit 1973 van drie bekende negro-spirituals: Down bij the riverside, Spirit is ‘moving en He’s got the whole world.

Voor elk koor dat zegt dat de kwaliteit van de zang hoog in het vaandel staat, is dit nummer is verplicht oefenmateriaal (vinden wij) . Het gaat om o. a.: volume, een felle koorklank, ritmisch gevoel (swing, groove en triolen), stemrolwisseling, klankafstemming. Voor dat doel is deze medley indertijd speciaal gemaakt, en bovendien zingt en klinkt het gaaf. Je kunt het onder allerlei omstandigheden, en ook heel goed a capella, brengen.

Beluister het nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Uitgelichte koorarrangementen