Een ondeugend snertarrangement van Prevoices

Veel zangers hebben tegenwoordig een zekere aversie tegen traditionele koorzang en klassieke kerkmuziek. Maar uit oogpunt van veelzijdigheid, koorkwaliteit en hogere zangkunde moet je een nummer in een pittige koorstijl (vinden wij) toch zeker beheersen. In ieder geval moet je er kennis mee gemaakt hebben. Dus hebben we een vijfstemmig, ritmisch arrangement gemaakt op een Händel-klassieker, maar met een andere tekst. Een arrangement met een knipoog.

Pan met snert
Sommige puristen zullen dit heiligschennis noemen, en in zeker zin is dat natuurlijk ook zo. Het nummer kun je uiteraard ook serieus zingen met de originele tekst. Ook die versie is als prevoices-arrangement beschikbaar.

Als je wilt aantonen dat je koor wat aan zangkunst in zijn mars heeft, is dit een uitdaging. Het nummer is met onze oefenmethode heel goed te doen, al is het arrangeertechnisch zelfs moeilijker dan het origineel. Als je het onder de knie hebt en het a capella kunt brengen is succes bij elk optreden verzekerd!

Nieuwsgierig? Beluister de a capella-versie hieronder.

Of hoor je het liever met een eigentijds begeleidingsorkest?

Met alleen pianobegeleiding, die ook wordt meegeleverd, klinkt en zingt het trouwens ook heel gaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Uitgelichte koorarrangementen