Somebody To Love

Prevoices heeft al een tijd geleden het nummer “Somebody To Love” toegevoegd aan de lijst van koorarrangementen. Een klassieker uit de rockhistorie. We hebben inmiddels ruime ervaring hoe een arrangement valt binnen de koren, bij optredens en bij het publiek. Het nummer is een groot succes! Niet het gemakkelijkste nummer. Het stelt wat hogere eisen aan je koor, maar je kunt er enorm mee scoren als je het nummer onder de knie hebt, en het zingt door de geraffineerde koorbewerking voor alle stempartijen heerlijk weg. Het publiekseffect is verbazingwekkend!

Somebody To Love

Dit nummer is een vijfstemmige koorbewerking van het origineel van Queen. Deze wereldberoemde Engelse rockband heeft in de jaren 70, 80 en 90 vele hits gehad.

Het lied verhaalt over een man die heel hard heeft gewerkt. Hij vraagt zich af waarom hij geen liefde kan vinden. Gelukkig vindt hij ook hoop. Daarom besluit hij dat hij geen verlies accepteert en doorgaat.

Somebody To Love

Hoe klinkt het?

De bewerking van Prevoices is iets korter dan het origineel. Dit is gedaan door een paar herhalingen weg te halen. Het maakt het lied net wat logischer en interessanter. Het lied is iets moeilijker dan de meeste arrangementen van Prevoices. Toch kun je hem lekker wegzingen zonder dat je expert bent. Dit komt omdat de moeilijkheid hem vooral in de details zit. Denk aan het toepassen van vibrato’s en crescendo’s. Bovendien is dit nummer nu eens niet niet voor een solist met wat background vocals. Alle koorpartijen hebben namelijk een volwaardige rol als solopartij.

Voor de luisteraar is het nummer erg interessant om naar te luisteren en te kijken. Dit komt doordat er veel gespeeld wordt met de inzet van de verschillende stemgroepen die de solistrol overnemen. Je hoort dan wel steeds de melodielijn, maar het komt steeds vanuit een andere stemgroep en klinkt dus telkens net anders. Benieuwd hoe het lied is geworden? Beluister hem hieronder!

Meer weten over de methode van Prevoices? Je kunt het lezen, luisteren en bekijken op de oefenmethode-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Uitgelichte koorarrangementen