Twee nummers: “The Rose” en “Music”

Prevoices heeft in oktober twee nummers toegevoegd aan de songlist: “The Rose” en “Music”!

The Rose

Het nummer The Rose zal bij veel mensen bekend zijn. Het originele nummer, geschreven door Amanda McBroom, verhaalt over de liefde, maar ook over de angst om daarna beschadigd te raken. Tegelijkertijd vertelt het over mensen die nog niet verliefd zijn, maar er wel naar hunkeren. Het nummer werd een grote hit, gezongen door Bette Midler in 1980 in de gelijknamige film.

Prevoices heeft het originele muziekstuk vertaald naar een stuk dat eenvoudig, eenstemmig begint en eindigt, maar tussendoor opbouwt en heftige passages bevat die vijfstemmig zijn. Wel is het wat betreft verloop en toonsoort erg vergelijkbaar met het originele nummer. Ten opzichte van de andere arrangementen van Prevoices is de melodie erg eenvoudig, waardoor er maximaal winst geboekt kan worden met de zangtechniek. Je kunt het heel klein laten beginnen en tot een grandioze, overweldigende koorklank laten komen, en vervolgens weer terug. Bij de koren die het arrangement aan hun repertoire hebben toegevoegd blijkt het een publieksfavoriet te zijn. Het is gemakkelijk in te studeren, terwijl het tot in detail geperfectioneerd kan worden. Kortom: een prachtig koornummer (vinden wij!).

The Rose

Music

Het lied Music is geschreven, gespeeld en gezongen door John Miles, een hitsingle uit 1976. De koorversie van Prevoices volgt wat betreft toonsoort, opbouw en lengte precies het origineel. Het is, zoals Prevoices dat meestal doet, bewerkt tot een vijfstemmig koorstuk, dat life erg imposant overkomt. Door de originele structuur aan te houden is het zeer geschikt om te gebruiken in externe samenwerkingsverbanden. Denk bijvoorbeeld aan een uitvoering van koor of zanggroep samen met een harmonie-orkest of fanfare. In tegenstelling tot het origineel is dit nummer niƩt gericht op een enkele solist, maar op de zanggroep of het koor dat het zingt. Het nummer kan heel theatraal worden uitgevoerd. Hou je van energie en show? Dan is het een uitdaging om met dit nummer iets geweldigs neer te zetten!

The Rose
Meer nummers beluisteren? Allerlei stukken (we hebben er al genoeg!) staan op deze pagina op Prevoices.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Uitgelichte koorarrangementen