Lees: onze oefenmethode

Het leren van een nieuw lied gaat het best door gewoon te luisteren en na te doen. We hebben elke stempartij daarom zo perfect mogelijk voorgezongen en je hoeft het alleen mee te zingen. Dat kun je op elk, door je zelf te kiezen moment, doen: thuis, tijdens het autorijden en misschien tijdens het werk. Oefenen gebeurt dus in principe niet via papieren notenschrift, of met pdf-bladmuziek.

Voor elke zanger worden de in het echt voorgezongen koorpartijen op MP3 en/of CD aangeleverd. Als zanger hoor je helder en duidelijk wat je stempartij is en je kunt al snel meezingen. Meestal zul je automatisch direct de juiste zangtechniek en liedbenadering, althans de onze, toepassen. Je kunt zelfs ook al meteen je aandeel oefenen met de andere koorpartijen, die op de MP3’s van de a capella koormix en van de koor+orkestmix staan.

Je kent het  nummer al voordat je als koor gaat repeteren. Dat scheelt enorm. Een nieuw nummer, zelfs als het heel moeilijk lijkt, staat meestal al vanaf de allereerste minuut goed in de grondverf. Je kunt meteen aan de slag met de kwaliteit en andere aspecten.

De ervaring leert dat het gericht thuis instuderen vaak minder dan een uur kost. Vergeet ook niet het effect van het beklijven en bezinken van het nummer, door het al op de achtergrond van het stofzuigen of tijdens het autorijden “op repeat” langs te laten komen.

De werkwijze van Prevoices met voorgezongen koormuziek schept extra tijd en verbetermogelijkheden voor koren, dirigenten en zangers. Als dirigent kun je de lat meteen een stuk hoger leggen. Er ontstaat extra ruimte om kwalitatief veel meer uit je groep te halen. Zo kom je als koor veel eerder toe aan het werkelijke samen musiceren. Oftewel het samen spelen en genieten van elkaar en van de muziek, tekst en ritmiek. Dat geeft energie!

Hier kun je luisteren hoe je bestanden aangeleverd krijgt en kun je kijken naar Miranda en Jan als ze uitleggen, als koorzangers,  hoe de methode werkt.

Reageren is niet mogelijk

  • Uitgelichte koorarrangementen